Harden srušio Clipperse, Aldridge Raptorse

NBA liga

Harden srušio Clipperse, Aldridge Raptorse

Edmir Škorić

U derbiju Zapadne konferencije Houston Rocketsi su u Staples Centru sa 100:98 porazili domaće Los Angeles Clipperse. Bio je to zanimljiv i neizvjestan meč, a pobjednik se odlučivao u posljednjim sekundama.

James Harden je predvodio Rocketse sa 34 poena i sedam asistencija uz sedam skokova, dok je kod Clippersa, kojima se vratio Blake Griffin, Cris Paul ubacio 23 poena uz pet asistencija. 

Cleveland Cavaliersi pod vodstvom LeBrona Jamesa ove sezone su nezaustavljiv za mnoge timove. Cavsi su u Orlandu slavili sa uvjerljivih 123:108. Kyrie Irving je bio najefikasniji sa 33 poena, dok je JR Smith ubacio 24 poena.

 Victor Oladipo je kod Orlanda ubacio 25 poena uz sedam asistencija. Poen manje je ubacio Tobias Harris, dok je Nikola Vučević ubacio 21 uz 13 asistencija i osam skokova. 

Aktuelni prvaci, San Antonio Spursi, razbili su oslabljenu Minnesotu sa 123:97. Bez Pekovića, Garnetta i Rubija Timberwolvesi nisu imali šta da traže na ovom gostovanju. 

New York Knicksi su zadavali dosta problema Sunsima u Phoenixu, no domaćin je u nastavku uspio da preokrene, slavi sa 102:89 i da prekine lošu seriju, te zadr

i kakve-takve šanse da se plasira u play-off. Eric Bledsoe je kod domaćih bio najbolji sa 21 poenom, Marcus Morris ubacio je 20.

Andrea Bargnani je na drugoj strani ubacio 18 poena, a Alex Shved isto toliko. Bez Teaguea, Millsapa i Carrolla, koji su odmarali, Atlanta Hawksi su svejedno slavili u Los Angelesu protiv Lakersa (91:86). Schroder je bio najefikasniji kod Hawksa sa 24 poena, Horford je ubacio 21.

U još jednom zanimljivom meču Toronto je poražen kod kuće od Portlanda sa 113:97. U ovom se meču još jednom jasno pokazalo da je Zapadna konferencija trenutno daleko kvalitetnija od Istočne. TrazilBlazerse je do pobjede vodio LaMarcus Aldridge sa 24 poena i 10 skokova, dok je Damian Lillard ubacio 23 poena uz pet asistencija, a na drugoj strani je Demar DeRozan ubacio 22 poena. Jonas Valančiunas, litvanski centar, ubacio je 14 poena uz devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.