Hardenova luda partija nije spriječila poraz Rocketsa

Cavsima derbi protiv Spursa

Hardenova luda partija nije spriječila poraz Rocketsa

Edmir Škorić

Sjajni mečevi odigrani su u Memphisu, Houstonu i Clevelandu sinoć u NBA ligi.

Cleveland Cavaliersi ugostili su bivše višestruke prvake, San Antonio Surse, te su na kraju slavili sa 117:103. 

LeBron James je vodio svoj tim do pobjede sa 29 poena i sedam asistencija, a pomagali su mu još Kevin Love sa 21 poenom i 11 skokova, te Kyrie Irving sa 21 poenom.

Kawhi Leonard je ubacio 24 pona u sastavu Spursa, LaMarcus Aldridge 15 poena.

U Memphisu su Grizzliesi sa 121:117 savladali Sacramento Kingse u sjajnom meču, a kod domaćih su blistali Green sa 29 i Marc Gasol sa 22 poena, dok je Rudy Gay ubacio 21 na suprotnoj strani. 

Još neizvjesnije bilo je u Houstonu, gdje su Rocketsi poraženi od Washington Wizardsa sa 123:122. Nije pomoglo Raketama ni 40 poena i 11 asistencija Jamesa Hardena, kao niti 20 poena Dwighta Howarda. John Wall je za Wizardse ubacio 19 poena uz 13 asistencija. 

Novi pora, ovoga puta u New Orleansu, doživjeli su Brooklyn Netsi. Savladani su od strane Pelicansa sa 105:103. Brook Lopez je dominirao kod gostiju sa 33 poena i 10 skokvoa, ali to nije bilo dovoljno. 

Holiday s 26 i Ryan Anderson s 24 poena donijeli su pobjedu Pelicansima, dok je Anthony Davis ubacio 'samo' 20 poena uz čak 16 skokova. I još dodajmo da je Trotonto sa 111:107 bio bolji od Detroita. DeMar DeRozan je bio čovjek odluke sa 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi