Svi mrze Hardena

Saigrači ne vole prvu zvijezdu

Svi mrze Hardena

Midhat Šljivak

Houston Rocketsi po kvalitetu rostera spadaju u sam vrh NBA lige.

Ipak, loš uvod u novu sezonu i četiri pobjede u jedanaest utakmica donijeli su otkaz za Kevina McHalea, a Rocketsi na terenu izgledaju jako loše.

Međutim, čini se kako McHale nije glavni uzrok loše igre tima iz Texasa. Igrači Rocketsa su nezadovoljni onim što na terenu radi prva zvijezda tima James Harden.

Harden ove sezone ubacuje preko 27 poena po meču, a uz to ima po šest skokova i asistencija po meču. Ipak, za ovakvu statistiku potroši ogroman broj lopti, a ukupan procenat šuta mu je svega 37 posto, od čega 26 posto za tri poena.

Odbrana mu je kao u amatera. Harden je uopće ne igra. Dozvoljava gotovo sedam poena u 100 posjeda lopte, za gotovo četiri procenta protivnici šutiraju više preko Hardena od ostalih igrača.

Ostatak tima nije zadovoljan njegovim učinkom. Navodno, smeta im njegova ličnost, način igre, te su igrači Houstona veoma nezadovoljni prvom zvijezdom tima. 

Nije im nimalo drag, a ostaje da se vidi hoće li novi trener JB Bickerstaff moći Hardena da vrati na mjesto glavnog igrača Raketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.