Harvey MVP kola, Pašalić najbolji asistent

Iza nas su tri kola Lige 6

Harvey MVP kola, Pašalić najbolji asistent

Donnell Harvey je bio prvo ime Igokee u pobjedi svog tima na "vrućem" gostovanju u Mrkonjić Gradu. Njegovih 39 poena poigralo se na listama skoro svih statistika Lige 6 napravivši značajne izmjene na istim.

Tako je Harvey prema svim indeksima uspješnosti prvi igrač 3. kola Lige 6. Njegov double double u zadnjoj utakmici kada je uz 39 poena dodao i 10 skokova, ovoga je igrača prometnuo na vodeću poziciju prve petorke vikenda koji je iza nas sa velikih 49 valorizacionih bodova.
Uz ovoga igrača, prva petorka nakon svih utakmica 3. kola je: Vedran Morović (Široki), Nemanja Vranješ (Borac), Marko Jagodić Kuridža (Borac) i Dženan Rahimić (Bosna).

Harvey je i prvo ime dosadašnjeg dijela prvenstva gdje predvodi listu najuspješnijih sa 19,7 indeksnih bodova kada je u pitanju valorizacioni prosjek po utakmici. Na drugom mjestu je Marko Jagodić Kuridža sa 18 dok je na trećem mjestu Dženan Rahimić sa valorizacionim indeksom 17,7.

Interesantno je to da je centar Bosne, koji je doveden u redove Studenata da bi bio igrač za 20 minuta, a ne skoro čitavih 40 koliko provodi na terenu, kada je u pitanju lista najuspješnijih strijelaca prvenstva, na prvom mjestu sa 18,7 poena koliko postiže u prosjeku po jednom susretu.

Drugu poziciju zauzima Nemanja Vranješ sa 18 koševa po utakmici, a isto toliko postiže i Miloš Komatina iz Mladosti na trećem mjestu.Četvrti i peti na ovoj listi najboljih strijelaca je Donnell Harvey sa 16.7 i Stefan Fekete iz Čapljine koji po utakmici postiže 16 poena. Ovaj igrač Čapljine je nakon 2. kola zauzimao prvo mjesto ove liste, ali sada je tu centar Bosne.

Pašalić prvi asistent

Igrač Borca Marko Jagodić Kuridža je prvi skakač Lige 6 i po utakmici je čak 9,3 puta uspješan u reketu ispod koša. Iza njega je Bojan Pelkić (Čapljina) koji ima 7,3 skokova po susretu , dok je na trećem mjetu Ivan Grgat iz Širokog sa 6. 7 uspješnih skokova

Kada su u pitanju najbolji asistenti prvenstva, Muhamed Pašalić iz Bosne predvodi ostale igrače sa 5,7 asistencija. Na drugom mjestu je Stefan Fekete 5, a iza njih je Brian Chase sa 4 asista po susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije