Hayward poručio navijačima Utahe: Značite mi sve na svijetu

Odlučio karijeru nastaviti u Bostonu

Hayward poručio navijačima Utahe: Značite mi sve na svijetu

D. Rakanović

Doskorašnji košarkaš Utah Jazz Gordon Hayward karijeru će nastaviti u Boston Celticsima. 

On je sa Bostonom potpisao četvorogodišnji ugovor tokom kojeg će zaraditi 128 miliona dolara. 

"Kao što ste mogli da primjetite, bilo mi je potrebno malo vremena, hvala svima na strpljenju. U poslednjoj sedmici imao sam nekoliko sastanaka sa Bostonom, Miamijem i Utahom. I poslije svakog od njih imao sam osjećaj da je to odgovarajuća ekipa. Ipak, prošle noći nisam bio siguran 100 posto šta je pravi izbor. Na kraju, poslije sedam godina provedenih u Utahi, odlučio sam da se pridružim Bostonu", rekao je Hayward. 

Ovaj 27-godišnji košarkaš je u dresu Utaha nastupao u prethodnih sedam sezona i postizao prosječno 15,7 poena i 4,2 skokova. Ove godine je nastupio i na All-Star meču. 

"Znam da će nekima navijačima Jazza biti teško da čuju… i zaista želim da znate da meni i mojoj porodici značite sve na svijetu“, rekao je Hayward.

Hejvord je u prošloj sezoni imao najbolje brojke u karijeri. U regularnom dijelu je prosječno postizao 21,9 poena, uz 5,4 skokova i 3,5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi