Vrijednosnice Osijek zabilježile novi poraz u  NLB ABA 2 ligi
FOTO: NLB ABA 2 liga

Helios bez većih problema slavio

Vrijednosnice Osijek zabilježile novi poraz u NLB ABA 2 ligi

Emir Dindić

U posljednjem susretu današnjeg programa NLB ABA 2 lige lige ekipa Helios Sunsa bez većih problema savladala je Vrijednosnice Osijek sa 84:67. 

Već nakon prvog perioda ekipa iz Slovenije imala je prednost od 25:15. Nastavak donosi sličnu igru te i ovaj period odlazi na stranu Heliosa rezultatom 23:19. Na poluvremenu rezultat je glasio je 48:34 u korist ekipe iz Slovenije.

Vrijednosnice su uspjele da smanje malo zaostatak u trećem periodu kojeg su riješile u svoju korist rezultatom 20:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 63:55 u korist tima iz Slovenije.

Ponovo u četvrtom periodu Helios igra odličnu odbranu te na kraju slavi ubjedljivu pobjedu rezultatom 84:67.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Pobjednički sastav predvodio je Venkatesha Jois sa 22 poena odnosno Leon Šantelj sa 18. Vrijednosnice Osijek predvodio je Matej Perković sa 15, odnosno Dragan Džajić, Mladen Grušanović i Marko Bošnjak koji su susret završili sa po 11 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi