Hemofarm na F4, BiH sa dva mjesta!?
Hemofarm je u ovoj sezoni dva puta nadigrao Bosnu

Uoči zadnja dva kola NLB lige

Hemofarm na F4, BiH sa dva mjesta!?

Košarkaši Hemofarm STADA praktično su osigurali nastup na završnom turniru regionalne NLB lige čiji će domaćin biti poznat nakon završetka ligaškog dijela. Vrščani imaju pobjedu više u odnosu na Zadar i dva relativno lagana rivala (Vojvodina u gostima, Split kod kuće) protiv kojih su veliki favoriti.

Zadrane je skupo koštao nedavni kiks u Železniku kod FMP-a, jer bi u slučaju istog broja bodova imali bolji međusobni omjer u odnosu na Vrščane (poraz - 81:87, pobjeda - 89:75), ali se takav epilog vjerovatno neće dogoditi. 

To nije jedina nepoznanica u NLB ligi. Borba se vodi za drugo mjesto na kojem je trenutno Cibona i koja je u prednosti nad Crvenom zvezdom. Beograđani su zabilježili nekoliko neplaniranih poraza kojima su izgubili drugu poziciju, ali je mladim igračima Svetislava Pešića i sam plasman na Final-four velika stvar.

Kada je riječ o nacionalnom koeficijentu, Srbija je i dalje u vodstvu sa 14.20. Druga je Hrvatska (12.50), treća BiH (10) i četvrta Slovenija (8). U slučaju Bosnine domaće pobjede nad Krkom (u petak) stvari bi bile definitivno jasne i naša zemlja bi u sezoni 2009/10. imala dva tima u NLB ligi.

Postoji opcija po kojoj bi i poraz od sastava Ivan Sunare bio bezbolan, ali bi se u tom slučaju strahovalo do zadnjeg kola i sve bi zavisilo od učinka ostalih slovenačkih timova koji bi onda morali ostvariti maksimalan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti