Hirurg nakon operacije: Sjećam se jednog igrača američkog fudbala, nadam se da nije to...

Govorio za zvaničnu stranicu NBA lige

Hirurg nakon operacije: Sjećam se jednog igrača američkog fudbala, nadam se da nije to...

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić prekjučer je doživio tešku povredu protiv Brooklyn Netsa, a isti dan je operisan.

Operaciju je u Portlandu izvršio hirurg Richard Gellman, a Nurkiću se predviđa potpuni oporavak i povratak na teren kroz nešto više od pola godine.

Za zvaničnu stranicu NBA lige ovim povodom je govorio hirurg Michael George koji je poručio da sada postoji rizik od infekcije, a također se prisjetio jednog igrača američkog fudbala koji je imao komplikacija sa zarastanjem mekog tkiva.

"Nurkić je zadobio prijelom glavne potkoljenične kosti tibije, kao i tanje kosti tibule. Bio je to otvoreni prijelom, što znači da je kost probila kožu. Otvoreni prijelomi su teži jer kompliciraju zarastanje kože i mekog tkiva, a povećan je i rizik od infekcija", rekao je George.

On se osvrnuo i na neke druge sportiste koji su imali sličnu ili istu povredu te je podsjetio kako je kod njih tekao oporavak.

"To je ista povreda kakvu je imao Paul George, koji se vratio na parket nakon osam mjeseci i igrao iznimno dobro, ali ne možemo očekivati da se svi oporavljaju tako dobro. Iako se kod ovakvih fraktura očekuje da zarastu, od tako ozbiljnih povreda teško se oporaviti jer uvijek može doći do komplikacija poput infekcije. U NFL-u smo imali slučaj Alexa Smitha, quarterbacka Washington Redskinsa, koji je imao komplikacija sa zarastanjem mekog tkiva, zbog čega mu je oporavak bio puno teži. Nadam se da Nurkić neće imati takvih problema", dodao je hirurg.

Ukoliko sve protekne u najboljem redu, našeg košarkaša bismo na parketu mogli vidjeti pred kraj ove godine.

Top Komentari

Popaye
Bila bi fora da mu otpadne noga hahaha gotov je on sa karijerom a zapravo i nije neki igrač
0 26
Alen23
Juka je nasa krv nece bit to problema nadamo se svi !!!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti