HKK Čapljina razbila Borac
Banjalučani su u Čapljini bili bez šansi (Foto: Djaka- City.info)

Zaostala utakmica 7. kola

HKK Čapljina razbila Borac

U zaostaloj utakmici 7. kola košarkaške Premijer lige BiH u Gradskoj sportskoj dvorani Čapljina večeras su košarkaši Čapljine dočekali košarkaše Borca iz Banja Luke.

Čapljinski košarkaši utakmicu otvaraju sjajno i rade seriju 10:0, a sjajna igra se nastavila do kraja prve četvrtine te su domaći košarkaši gostima prepustili samo 8 poena (25:8). U drugoj četvrtini KK Borac pokazuje bolju igru i četvrtina završava neodlučenim rezultatom (25:25), ali zbog sjajne igre iz prvih deset minuta susreta HKK Čapljina na odmor ide s prednošću od 17 poena.

U nastavku susreta domaći su u svoju korist riješili obje četvrtine. Treći period pripada im rezultatom 24:17, a posljednju četvrtinu s 21:18 te tako upisuju pobjedu ukupnim rezultatom 95:68. Ovom pobjedom HKK Čapljina se trenutno nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 10 osvojenih bodova, samo bod manje od vodećeg HKK Široki koji ima i utakmicu manje.

Najefikasniji u redovima HKK Čapljina bili su Gojko Sudžum s 19 poena, Aleksa Jugović s 18, Josip Naletilić sa 16, Vladimir Ivelja s 14, te Matija Milin s 13 poena. Najbolji u redovima KK Borac bili su Davis Jonathan Renards sa 17 poena te Nemanja Nikolić s 14 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi