HKK Čapljina u uzbudljivoj završnici bolja od Čelika
Foto: caportal.net

Važna pobjeda domaćih

HKK Čapljina u uzbudljivoj završnici bolja od Čelika

U Gradskoj sportskoj dvorani Čapljina večeras je odigran zaostali susret protiv KK Čelik u kojem su domaći košarkaši slavili rezultatom 80:75.

U utakmici koju su Čapljinci odigrali nakon čak 32 dana, u prvom poluvremenu igra je bila manje više izjednačena s obje strane ali domaći košarkaši su uglavnom bili u prednosti. Prva četvrtina otišla je u korist Čapljinaca s pola koša razlike (17:16). Ujednačena igra se nastavlja i u drugoj četvrtini do trenutka kada HKK Čapljina radi seriju 12:0 (37:25), a do poluvremena Čelik malo uspijeva smanjiti zaostatak (39:31).

Nastavak susreta ponudio je opet izjednačen susret. Najefikasnija, treća četvrtina, baš kao i prva, pripala je HKK Čapljina s pola koša razlike (27:26).
Posljednju četvrtinu KK Čelik otvara serijom 8:0 i  gosti dolaze na samo pola koša razlike (66:65) i utakmica se pretvara u dramu. Zadnjih sedam minuta susreta domaći košarkaši su igrali bez podrške trenera Džidića koji je isključen zbog prigovora a njegu ulogu preuzeo je Amar Krpo. Ipak su domaći nekako uspjeli privesti kraju ovaj susret nakon što su i Zeničani imali svoje šanse (Delalić s linije slobodnih bacanja promašio izjednačenje).

Kod HKK Čapljina najefikasniji su bili Gojko Sudžum s 29 poena, Josip Naletilić i Milan Lužaić s po 12 poena, Vladimir Ivelja s 10 poena te Jure Brajković s 8 poena. KK Čelik predvodili su Milivoje Božović s 25 poena, Haris Delalić s 20 poena, Haris Ćurevac s 14 poena, Ermin Dedić i Ranko Križanović s po 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Naletilić 12, Jugović 7, Lužaić 12, Ivelja 10, Sudžum 29, Musulin, Herenda, Savković, Milin 2, Brajković 8, Ekmečić, Radak

KK Čelik: Dedić 6, Avdibegović 1, Gavrić, Delalić 20, Božović 25, Bajramović, Podojak 3, Ćurevac 14, Križanović 6, Varupa, Bečirović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti