Široki bez većih problema savladao Pelister
ABA liga /Dragana Stjepanović

Nova pobjeda u ABA 2 ligi

Široki bez većih problema savladao Pelister

E. Dindić

U okviru 3. kola ABA 2 lige košarkaši Širokog  odigrali su svoj susret u Sarajevu, protiv ekipe Pelistera. Na kraju predstavnik Bosne i Hercegovine upisao je sigurnu pobjedu rezultatom 83:73. 

Prvi period nešto bolja igra košarka Pelistera, pa je nakon 10 minuta igre rezultat glasio 25:22 u korist predstavnika Sjeverne Makedonije. Košarkaši Širokog u drugom periodu prikazuju nešto bolju igru te ovu dionicu igre dobijaju sa 16:15.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 40:38 u korist Pelistera.

Nastavak susreta u potpunosti pripada košarkašima Širokog koji treći period dobijaju sa 22:18, te nakon 30 minuta igre imaju prednost od 60:58.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kako su počeli sa trećim periodom, tako su nastavili i u četvrtom sa sjajnom igrom prvenstveno u odbrani te su, i posljednju dionicu ovog susreta dobili sa 23:15, te na kraju ostvarili zasluženu pobjedu rezultatom 83:73.

Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mislav Brzoja sa 27 poena, dok ga je odlično pratio Daishon Knight sa 16 poena. Bolji od ostalih u redovima tima iz Bitolja bili su bivši košarkaš Slobode Sead Hadžifejzović sa 20 poena, dok ga je odlično pratio Nedim Mustafica sa 16 poena.

Top Komentari

Vertalessa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi