Hladnokrvni Musa junak Cedevite

Veliki preokret zagrebačkog tima

Hladnokrvni Musa junak Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su u 6. kolu ABA lige u nevjerovatnom meču kao gosti ekipu Mega Bemaxa rezultatom 81:77.

Uvodne minute meča pripale su Cedeviti. Imao je zagrebački tim konstantno vodstvo, a nakon deset minuta igre bilo je plus tri, 14:17.

Ipak, Mega je u drugoj dionici zaigrala mnogo bolje. Velikom serijom od 11:0 došli su do preokreta i odlaze na osam poena prednosti, 25:17.

Međutim, uzvratila je potom i Cedevita. Odigrali su mnogo bolje završnicu prvog poluvremena i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 26:26.

Nastavak meča donosi mnogo bolju igru domaćeg tima. Mega je treći period odigrala zaista fantastično (30:15) i u posljednju dionicu su ušli sa 15 poena prednosti, 56:41.

Zagrebački tim se probudio u završnoj dionici. Uspjeli su se vratiti u meč. Na minut do kraja Cherry je pogodio trojku za izjednačenje rezultata (73:73), Lazić promašuje šut za tri, da bi zatim Džanan Musa sjajnim ulazom pogodio, a zatim je pogodio i slobodno bacanje za 73:76 na 20 sekundi do kraja. 

Ennis je zatim pogodio dva bacanja za 75:76, ali je Musa sa linije slobodnih bacanja ponovo povećao prednost gostiju iz Zagreba na 75:78, nakon čega Mega gubi loptu i tu je bio definitivan kraj meča.

Džanan Musa je završio meč sa 14 poena za 24 minute, a najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Nichols sa 18 i Cherry sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Andrija Stipanović je ubacio šest poena i imao je šest skokova, dok je Aleksandar Lazić ubacio pet uz pet skokova.

Ennis je kod domaćeg tima ubacio 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi