Hodžić: Čitavu sedmicu radimo na odbrani

Da li je Bosna kraj Lige 13 za Čelik?

Hodžić: Čitavu sedmicu radimo na odbrani

Utakmicu 24. kola Lige 13 košarkaši Bosne igraju u Zenici protiv Čelika. Utakmica je to koja za Studente nema rezultatski imperativ, Liga 6 je osigurana, dok će se domaćini u Areni boriti za opstanak u društvu najboljih.  

Čelik je na zadnjem mjestu sa omjerom 5-16 i ovaj susret njihova je možda zadnja šansa. Bosna zauzima treću poziciju sa koje ne može niti gore niti dole, ali zato može popraviti utisak kada je u pitanju igra u odbrani. 

 

Odbrana je ta koja u zadnje vrijeme ne funkcioniše kako treba. Zbog toga svi u timu iz Sarajeva izuzetno ozbiljno ulaze u ovaj meč koji bi mogao donijeti dobru atmosferu pred duele protiv Igokee i Čapljine u zadnja dva kola.

 

Iako Čeliku bodovi trebaju kao nikada do sad, organizator Bosnine igre Dino Hodžić najavljuje zaista težak put do koša njegove ekipe.

 

"Čitavu sedmicu iza nas mnogo smo pažnje posvetili treniranju i uigranosti u odbrani. Na posljednjim utakmicama imamo dosta problema u tom segmentu igre. U prvom dijelu sezone odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, ali sada ona nam ne može garantovati pobjede, pogotovo protiv jačih ekipa. A, upravo takve nam raspored u zadnja dva kola i nudi, to su Igokea i Čapljina. Zbog toga utakmicu sa Čelikom shvatamo veoma ozbiljno, želimo kvalitetnu pripremu za zadnja dva kola i Ligu 6. Na meču protiv Čelika isprobat ćemo neke stvari koje smo uvježbavali tokom sedmice", rekao nam je u najavi Hodžić, kojeg nakon Lige 6 očekuju razgovori u vezi sa ugovorom pošto se prva godina (1+1) bliži kraju.

 

To je tema o kojoj će se razgovarati nakon završetka Lige 6, sada su najvažnije utakmice, a u ovoj protiv Čelika Dino možda i ne zaigra.

 

"Nisam trenirao čitavu sedmicu, tetiva desne noge iznad koljena je bila upaljena, tek sam danas trenirao sa timom (zadnji trening prije utakmice sa Čelikom op.a). Interesantno je to da sam nedavno imao identičnu povredu, ali na lijevoj nozi. Ramo Rizvić je propustio neke treninge, ali vjerujem da će biti u konkurenciji za meč, baš kao i Amin Hot. Ali Demić neće nastupati, on je bolestan i trenutno je u Mostaru. Ja putujem sa timom, ako bude potrebe u igri sam."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Utakmica protiv Čelika igra se sutra sa početkom u 19:00 sati. Arena će posvjedočiti koliko je odbrana Bosne "uštimana" i kakvom će se pokazati u susretu sa Čelikom kojem  se pobjeda nameće kao veliki imperativ.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.