Holden izbacio Caju Laboral

CSKA na Final Fouru

Holden izbacio Caju Laboral

Sjajni J. R. Holden je sa 11 vezanih poena kreirao seriju kojom je CSKA sustigao i prestigao Caju Laboral i na kraju slavio sa 74:70.

CSKA je mnogo bolje otvorila utakmicu, te u furioznoj prvoj četvrtini došla do velike prednosti, pa se je rezultat na kraju prvih deset minuta igre glasio 22:11 za goste. Međutim, baskijska ekipa uzvratila je punom mjerom, te je sustigla i prestigla CSKA sjajnom drugom dionicom koju su riješili u svoju korist sa sjajnih 27:8.

Caja je bila nadomak pobjede kada je u 33. minuti utakmice povela sa deset poena razlike (59:49), ali je potom na scenu stupio sjajni J.R. Holden, koji je sa dvije vezane trojke vratio neizvjesnot u ovaj susret (59:55). Potom na drugoj strani Brad Olsen uzvraća trojku, ali Holden postiže svoje osmi poen u nizu i drži CSKA u igri praktično sam.

Međutim, Holden nije tu stao: Amerikanac sa ruskim pasošem, postiže novu trojku, ali ovog puta uz prekršaj Singletarya i dovodi CSKA na samo minus tri 61:64 tri minute prije kraja utakmice.

Singletary potom promašuje polaganja, a sjajnu seriju Moskovljana novom trojkom kruniše Ramunas Šiškauskas za 64:64! U napetoj završnici, Oleson, San Emeterio i Teletović promašuju šuteve za tri poena, a Šiškauskas sa linije za slobodna bacanja ovjerava pobjedu Moskovljana.

Najbolji u redovima Caje Laboral bio je sa 23 poena San Emeterio, dok je Mirza Teletović odigrao ispod svog prosjeka sa svega šest poena. Kod CSKA prvo ime bez ikakve sumnje J. R. Holden 19 poena (četiri trojke).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.