Horford odbio ludu ponudu Hawksa i otišao u Boston
Foto: EPA

113 miliona dolara za četiri godine

Horford odbio ludu ponudu Hawksa i otišao u Boston

Midhat Šljivak

Iskusni 30-godišnji košarkaš Al Horford novi je igrač Boston Celticsa.

Sjajni centar dogovorio je četverogodišnju saradnju sa Celticsima vrijednu 113 miliona dolara, a ugovor bi se trebao potpisati za nekoliko dana.

Horford je na stolu imao i ponudu Atlanta Hawksa vrijednu 136 miliona za pet sezona, ali je odlučio da ju odbije i da ode u Boston.

Tako će četverostruki NBA All Star igrač nakon devet godina napustiti Hawkse koji su ga izabrali kao treći pik na draftu 2007. godine.

Nakon Horforda, Celticsi su krenuli i po Kevina Duranta, koji bi konačnu odluku o novom timu trebao donijeti u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi