Horford pogodio za pobjedu Bostona nad Portlandom, dobar nastup Nurkića
Portland je ponovo prosuo veliku prednost

Bh. centar ubacio 14 poena

Horford pogodio za pobjedu Bostona nad Portlandom, dobar nastup Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su večeras na gostovanju u TD Gardenu od Boston Celticsa rezultatom 97:96 uz dosta dobar nastup bh. centra Jusufa Nurkića.

Bolje otvaranje meča imali su Trail Blazersi. Predvođeni Jusufom Nurkićem dominirali su u prvoj dionici, razlika je dobrim dijelom igre bila i dvocifrena, a nakon 12 minuta igre bilo je plus sedam, 19:26.

Nastavio je Portland sa boljom igrom i u drugoj četvrtini. Boston nije imao pravi odgovor na igru gostiju koju su dodatno povećali prednost do poluvremena na koje su otišli sa 16 poena razlike, 38:54.

Ipak, Portland je poznat kao ekipa koja često gubi utakmice nakon što katastrofalno odigraju drugo poluvrijeme. Tako je bilo i večeras, pa je Boston nakon tri četvrtine smanjio zaostatak na samo minus četiri, 69:73.

Griješili su gosti u ključnim trenucima. Dozvolili su Celticsima seriju od 11:0 u samom finišu i Boston je došao do prednosti od pet poena (90:85) na dvije minute do kraja.

Ipak, ušlo se u neizvjesnu završnicu meča. Pogađala su oba tima kad je bilo najpotrebnije. Lillard je na 35 sekundi pogodio za 95:93, da bi zatim 14 sekundi prije kraja Terry Rozier donio novu prednost Celticsima, 95:93.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima. Odgovornost preuzima Lillard i na sedam sekundi do kraja pogađa uz dodatno slobodno bacanje donosi Portlandu vodstvo 96:95, a Celticsima je ostao napad za pobjedu.

I uspjeli su ga iskoristiti. Al Horford je pogodio za trijumf Celticsa od 97:96.

Jusuf Nurkić pružio je dobru partiju u dresu Trail Blazersa. Na parketu je proveo 28 minuta, ubacio je 14 poena uz osam skokova. McCollum je kod Portlanda ubacio 22, a Lillard 21 poen.

Na drugoj strani u odsustvo Kyrija Irvinga Celticse je do pobjede vodio Al Horford sa 22 poena i 10 skokova, Tatum je dodao 17, a Brown 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi