Portland bez šansi protiv Toronta, Nurkić brojao do 20

Bh. centar odigrao odličan meč

Portland bez šansi protiv Toronta, Nurkić brojao do 20

Eldar Ganibegović

Košarkaši Portland Trail Blazersa nisu imali nikakvih šansi u meču protiv raspoloženih igrača Toronta Raptorsa, pošto su DeRozan i ekipa upisali više nego sigurnu pobjedu rezultatom 130:105.

Bh. centar Jusuf Nurkic je bio jedan od boljih igrača u svojoj ekipi, a utakmicu je završio sa 20 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je iz igre šutirao 8 od 11. U redovima Portlanda je najefikasniji bio Damian Lillard sa 32 poena, ali to očigledno nije bilo dovoljno da njegova momčad izvuće pozitivan rezultat iz ovog susreta.

Toronto je tijekom cijelog meča bio bolji protivnik, te je tako zasluženo došao do pobjede. Za Raptorse je DeMar DeRozan ubacio 35 poena, dok je drugi najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio Jonas Valanciunas sa 18 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 133:126

Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:110

Brooklyn Nets - LA Lakers 99:102

Top Komentari

Ars1946
Što napisati poslije sinoćnjeg meča o igri i postavi PTB...Prije svega žalosno da Stotts može biti proglašen ta TRENERA MJESECA januar 2018, sa onakvom postavkom petorke.....ET i Aminu su nekim slučajem zalutali u petorku i prestavljaju SIGURNU šansu za ekipe tipa Toranto i sl. snage....DeRozan je doslovce punio koš preko ET dajući na sve moguće načine koševe preko ovog analfabete...Aminu je kao čuvao Ibaku i kontrolu koša , međutim jedina istina je da su igrači Toronta zabijali u 10-15 navrata i treći napad, zbog nesposobnosti obrane Blazersa da uzme loptu pod svojim košem. Jedini je JUKA odigrao dobru obranu , a ostali nisu mogli nikoga čuvati,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi