Jamesa motiviše potjera za ostvarenjima Jordana

Zvijezda Clevelanda

Jamesa motiviše potjera za ostvarenjima Jordana

D. Rakanović

LeBron James priznao je da ga motiviše potjera za ostvarenjima Michaela Jordana. 

On je istakao da ne misli ni na šta određeno, nego da ga jednostavno motiviše po mnogima najbolji košarkaš u istoriji. 

"To je samo moj lični cilj. To nema veze sa brojem prstenova, brojem poena, brojem MVP nagrada. To je jednostavno moj lični cilj koji me održava motivisanim", rekao je zvijezda Clevelanda.

Jamesu nedostaje 28 poena da prestigne Jordana na prvoj poziciji po broju ubačenih poena u play-offu. 

Jordan još uvek ima prednost u svim kategorijama u odnosu na Jamesa. Magični Mike ima tri titule više (6-3), jednu MVP nagradu više (5-4) i više poena u regularnom toku sezone (32.292 - 28.787).

"Meni nije bitno ko je najbolji u istoriji, zanimljivo mi je kako se u NBA uvijek o tome govorilo, a u NFL nikada. Trudim se da budem najbolji svako veče, da ostavim svoj trag", dodao je James.

Njegovi Cavsi vode sa 3:1 u finalu Istočne konferencije protiv Bostona, a šansu da prođu u veliko finale imaju već noćas kada je na rasporedu peti meč od 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi