Houston i Orlando izborili majstorice

NBA play-off

Houston i Orlando izborili majstorice

Ekipe Orlando Magica i Houston Rocketsa izborile su sedme utakmice u duelima sa Bostonom, odnosno LA Lakersima.

Houston je na svom terenu dosta lako, sa 95:80, bio bolji od Lakersa. Argentinac Luis Scola sa 24 poena i 12 skokova bio je prvo ime u domaćem sastavu, a otkriće ove serije, Aaron Brooks ubacio je 26 poena. Kod poraženih, standardno najefikasniji Kobe Bryant sa 32 poena.

Orlando je na Floridi sa 83:75 bio bolji od aktuelnog prvaka i došao do izjednačenja u seriji na 3:3. Nezaustavljiv je bio Dwight Howard sa 23 poena i 22 skoka, a pratio ga je Rashard Lewis sa 20 poena.

Prvacima nije pomogla ni odlična noć Rajona Ronda, koji je uz 19 poena imao i čak 16 skokova, ali to nije bilo dovoljno Celticsima da se izbjegne majstorica.

Rezultati (polufinala konferencija):  
Orlando Magic - Boston Celtic 83:75
(3:3)
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 95:80
(3:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.