Howardu poništena tehnička greška

Howardu poništena tehnička greška

Edmir Škorić

U četvrtoj utakmici NBA doigravanja Dwight Howard (Orlando) udario je Varejaoa (Cleveland), nakon što ga je ovaj držao poslije postignutog koša. Trebala je to biti Howardova šesta tehnička greška, no progledano mu je kroz prste od strane NBA lige.

Centar Orlando Magica, Dwight Howard je u četvrtoj utakmici finala Istoka NBA protiv Cleveland Cavaliersa napravio šestu tehničku grešku, no NBA liga mu ju je poništila. Naime, Brazilac Anderson Varejao je poprimio udarac od Howarda nakon što je ovaj slavio postignute poene. Iz Orlanda je potom uložena žalba, navodeći kako je "Superman" samo slavio poen, te nenamjerno udario Brazilca, što su iz NBA prihvatili i Howardu poništili šestu grešku.

Po NBA pravilima, sedma tehnička pogreška znači automatski hlađenje jednu utakmicu. Howard je u prvom krugu serije jednu utkamicu pauzirao zbog "laktiranja" igrača Philadelphije, Samuela Dalamberta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti