Hrabri Bamberg nije izdržao u Istanbulu

Jordan Farmar vodio Efes do trijumfa

Hrabri Bamberg nije izdržao u Istanbulu

Anadolu Efes je večeras u okviru TOP 16 faze Eurolige na svom terenu ugostio prvaka Njemačke Bamberg. Domaćin je na kraju slavio 89:86.

Bamberg je bolje otvorio susret, te je došao do vodstva 4:0. Vratio se Efes vrlo brzo, serijom 9:0 došli su do plus pet. Nastavila je da raste prednost domaćina koji je nakon prve četvrtine vodio 23:14. 

 

U nastavku nešto bolja igra Bamberga. Minutu prije kraja prvog poluvremena gosti su došli do izjednačenja, bilo je 37:37. Završnica je ipak pripala domaćinu, koji je na odmor otišao sa vodstvom, 44:37.

 

Drugo poluvrijeme je mnogo bolje otvorio gost. Bamberg je polovinom treće četvrtine došao do prednosti od četiri poena. Do kraja trećeg perioda igralo se koš za koš, a domaćin je na odmor otišao sa vodstvom 59:58. 

 

Domaćin bolje otvara nastavak susreta i za samo dva minuta igre dolazi do šest poena viška. Vratio se Bamberg, pa se u posljednje četiri minute ušlo sa rezultatom 69:69. Nakon 40 minuta igre pobjednika nije bilo, pa je pobjednik odlučen u produžetku. U dodatnih pet minuta bolji je bio Efes, te je slavio 89:86.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Jordan Farmar sa 29 poena, dok je za goste 24 postigao Nachbar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.