Hrvatski Košarkaški Savez poništio sezonu

Nema prvaka ni ispadanja u niže lige

Hrvatski Košarkaški Savez poništio sezonu

Iz hrvatskog košarkaškog prvaka Cibone jutros su došle loše vijesti o otkazima koje su dobili svi uposlenici kluba osim igrača. 

Pandemija koronavirusa iz dana u dan nanosi ve više štete kako svemu tako i sportu pa su Vukovi morali primijeniti ovako rigorozne mjere koje su zahvatile i trenera kluba Ivana Velića te pomoćnika mu Barišu Krasića.

Nedugo poslije te vijesti oglasio se i Hrvatski Košarkaški Savez koji je aktualnu sezonu poništio i odlučio da neće biti proglašenja prvaka kao da nijedan tim neće ni ispasti iz lige. Podsjetimo, nedavno su iz KK Zadar uputili apel da se sezona obustavi a upravo Zadar koji je u trenu prekida bio prvoplasirani na ljestvici, no HKS je na koncu poništio cijelu sezonu i od apela s Višnjika nije bilo ništa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti