HKK Zrinjski na završnici Kupa Bosne i Hercegovine
Momčad HKK Zrinjski potvrdila je da je u ovom trenutku iskusnija i kvalitetnija momčad od lidera domaćeg prvenstva HKK Širokog.

Plemići slavili u Širokom

HKK Zrinjski na završnici Kupa Bosne i Hercegovine

Košarkaši HKK Zrinjski nastupit će na završnici Kupa Bosne i Hercegovine. Plemići su večeras u Širokom Brijegu slavili 81:71 u finalu košarkaškog Kupa KS HB.

Lijepa košarkaška noć na Pecari završila je slavljem Mostaraca protiv Širokog koji je večeras odigrao utakmicu objektivno ispod svojih mogućnosti što nimalo ne obezvređuje sjajan nastup Mostaraca.

Široki je krenuo silovito u prvoj četvrtini, odigrali su sjajnu napadačku četvrtinu no nisu se uspijevali odvojiti na neku veću razliku iako je prvi period završio rezultatom 27:22 za domaći tim. Proigrali su mostarski košarkaši u drugoj četvrtini koja je protekla u velikoj borbi i na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom 41:41. Sjajan je u prvom dijelu bio domaći playmaker Goran Filipović koji je vodio ritam svog tima.

U drugoj četvrtini vidjeli smo iskusnu i mirnu igru HKK Zrinjski koji je zaigrao napadački bolju košarku i znalački su koristili greške mlade i još pomalo neiskusne momčadi Širokog kojoj za utjehu ostaje to što su i dalje prvoplasirana momčad Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ramljak s 20 poena je bio najbolji kod pobjednika, Todorović i Miličević su ga pratili svaki s po 18 poena, dok je Mateo Drežnjak postigao 15 poena za domaću ekipu dok su njegov brat Dario i Filipović zabili po 14 poena.

Top Komentari

Prazina
Bernardiću jel se sramiš ili su ti zabranili da napišeš da je ovo bila finalna utakmica kupa KS Herceg Bosne? Čovjeku to prvo padne na pamet. Napišeš tekst, javi se nekoliko mrzitelja svega hrvatskog u BiH i poslije toga pišeš u skraćenicama.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi