Huligani išarali mural Harisa Brkića, pa napali stariju ženu

Incident u Beogradu

Huligani išarali mural Harisa Brkića, pa napali stariju ženu

E. Škorić

Pokušavajući da spriječi vandski čin nad muralom Harisa Brkića, doduše brinući da mu neće ukrasti motocikl, stariji čovjek u Beogradu je doživio ružno iskustvo.

Kako javljaju srbijanski mediji, 62-godišnjak je izašao u centru Beograda i viknuo: "Šta to radite?" nakon što je vidio grupu huligana kako šara mural Harisa Brkića, nekadašnjeg košarkaša Bosne i Partizana koji je ubijen ispred dvorane u Beogradu 2000. godine.

"Muškarca starosti 62 godine napalo je više osoba. Brzom akcijom policije pronađeno je vozilo kojim su pobegli, a ubrzo je u Policijsku upravu Beograd priveden jedan mladić (21), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati", rečeno je za Novosti iz MUP-a.

Grupa huligana je prethodno natrčala na njegovu suprugu koja je izašla da vidi šta se dešava. Nanijeli su joj lakše tjelesne povrede, pa pobjegli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi