I Fenerbahce konačno pobijedio: Viceprvak Turske slavio u Villerbanneu

I Fenerbahce konačno pobijedio: Viceprvak Turske slavio u Villerbanneu

I košarkaši Fenerbahcea su konačno nekoga pobijedili. U 10. kolu Eurolige turski viceprvak slavio je u francuskom Villuerbanneu protiv Asvela rezultatom 88:72 nanijevši mu tako prvi domaći poraz u ovoj sezoni EL.

Odlučno su gosti krenuli u ovaj susret prepustivši domaćem timu tek nekoliko uvodnih minuta da provedu u egalu.

Sve ostalo u ovoj utakmici pripalo je košarkašima Fenera koji su napokon zaigrali onako kako mogu i kako se od njih očekuje. Večeras nije bilo razloga za dramatične timeoute Željka Obradovića koji je za ovu utakmicu spremio iznenađenje u vidu Vladimira Štimca koji mu je povjerenje vratio s 21 košem i 8 skokova i epitetom najboljeg igrača utakmice. Jan Vesely nije ulazio u igru a sjajan je kod Fenera bio i Williams sa 17 koševa. 

David Lighty s 18 poena i Jean-Charles s 15 bolji od ostalih kod Asvela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi