I Hardenu se desi ovakva noć

Nemoćan kod bivšeg kluba

I Hardenu se desi ovakva noć

E. Škorić

James Harden nije bio na nivou protekle večeri, pa samim tim ni Houston Rocketsi.

Houston je gostovao u Oklahomi i bio je to povratak Russella Westbrooka u staro gnijezdo, baš kao i Hardena, kojeg su doduše navijači OKC-a i zaboravili jer je davno bio član njihovog tima i nije ni približno napravio ono što je proteklih godina Westbrook.

Westbrooku je prijao povratak kući, pa je ubacio 34 poena, ali je Houston izgubio sa 113:92.

Gallinari je sa 23 poena i 11 skokova vodio OKC do pobjede, Gilgeous-Alexander je dodao 20 poena, a Chris Paul protiv svog bivšeg kluba je ubacio 18 poena.

James Harden je imao najgoru partiju ove sezone i ubacio je svega 17 poena uz tri skoka i tri asistencije. Imao je skromnih 5 od 17 u šutu iz igre.

Partiju sezone je pak odigrao Thristan Thompson koji je u pobjedi Cavsa u Detroitu (115:112 nakon produžetka) ubacio 35 poena uz 14 skokova, dok je Drummond na drugoj strani ubacio 28 uz 23 skoka, a Derrick Rose je dodao 27 poena uz sedam skokova.

Phila je pobijedila Boston u derbiju Istoka sa 109:97 uz 29 poena Richardsona, Walker je ubacio 26 kod Bostona, a Smart 24.

U Minnesoti Timberwolvesi su sa 116:101 pobijedili Portland. Wiggins je bio najbolji sa 23 poena i osam asistencija, dok je kod gostiju Lillard ubacio 20 poena uz osam asistencija. Na povratak Jusufa Nurkića i dalje se čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi