I to je moguće? KK Osijek jedinstven u Evropi

Ne idu im slobodna bacanja

I to je moguće? KK Osijek jedinstven u Evropi

E. Škorić

Košarkaši Osijeka poraženi su u subotu na domaćem parketu od Hermes Analitice u 9. kolu hrvatske A1 lige sa 69:61.

Osijek bi možda ostvario i pobjedu da nije bilo slobodnih bacanja i po svemu sudeći, to je najneslavnija statistika takve vrste u Evropi.

Naime, u porazu Osijek je imao 20 slobodnih bacanja, a iskorišteno je samo jedno. Dakle, rivalu su poklonili 19 poena, a to će na kraju i presuditi pobjednika.

Filip Krjaina je promašio osam slobodnih bacanja, sedam Venkatesha Jois, dok su neprecizni bili Nikola Turalija (2) i Domagoj Vrkić (1). Jedini poen sa penala ubacio je Aljoša Šarac, a i on je bio polovičan.

Definitivno se ne pamti utakmica u Evropi u kojoj je ekipa ubacila jedno od 20 slobodnih bacanja i procenat je tako mizeran da je to za nepovjerovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi