Igokea dovela bivšeg igrača Miamija

Igokea dovela bivšeg igrača Miamija

Iako su pojedini mediji prije nekoliko dana objavili kako je američki play Brian Chase potpisao ugovor s Igokeom, on je to uradio tek sinoć i već je otputovao s ekipom na pripreme u Srbiju.

Brian Chase, ima 29 godina, rođen je u Washingtonu, pohađao je Virginia Tech Univerzitet, a na NBA draftu 2003. nije izabran, pa je karijeru nastavio u klubovima ABA lige. Igrao je za Maryland, Nebrasku, Gary Steelheads, Roanoke, LA Defenderse, a u Evropu je stigao u ljeto 2008. godine.

Prvu sezonu je odradio u Bešiktašu, zatim je igrao za Le Mans, Valladolid, a u Igose stiže iz moskovskog Dinama. Ovog ljeta je igrao ljetnu ligu za Golden State, ali se nije izborio za ugovor. U ljeto 2007. je potpisao dvogodišnji ugovor s Miami Heatom vrijedan 1.4 miliona dolara, ali je nakon sedam mečeva otpušten.

Chase je već sinoć otišao s Igokeom u Srbiju gdje će naš viceprvak odigrati tri kontrolne utakmice. Večeras Igosi u Vršcu igraju protiv Hemofarma, sutra u Beogradu protiv Partizana, a u nedjelju protiv FMP-a u Železniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.