Igokea i Čapljina za miran start

Generalni testovi pred Ligu - 13

Igokea i Čapljina za miran start

U sedmici pred početak košarkaškog prvenstva BiH skoro svi klubovi odigravaju svoje posljednje test utakmice, svojevrsne generalne probe. Tako su prošlogodišnji finalisti doigravanja Igokea gostovali u Slavonskom Brodu gdje su savladali domaćina Brod Svjetlost sa 83:68. Čapljina je također bila na putu, u Trebinju i zabilježila pobjedu protiv Leotara sa 86:73.

Vicešampioni BiH su u Slavonskom Brodu nakon prvih 20 minuta bili lošiji protivnik u susretu sa Brođanima, međutim u drugom poluvremenu su se potrudili da "generalka" pred prvenstvo prođe što uspješnije. Brkić je bio izuzetno raspoložen u ovom meču sa 21. poenom. Šulović je postigao 16, dok je Matić postigao poen manje. Dozet je bio još jedan igrač u timu Dragana Bajića sa dvocifrenim brojem poena (14). Bocka, novi-stari igrač Igokee za ovu sezonu upisao je 5 poena na svoj konto. Utakmicu su propustili Joksimović i Bralović, ali se očekuje njihov nastup u prvom kolu kada Igokea igra protiv Vogošće.

Čapljina je u Trebinju igrala svoju devetu utakmicu u toku priprema. U posljednjih šest utakmica upisala je pet pobjeda i očito je da su košarkaši iz Hercegovine pred sami start prvenstva u velikoj formi. Ovome u prilog je i podatak da meč u Trebinju nisu igrali Jagodić-Kuridža, Klještan i Bjelica, koji će po svemu sudeći biti spremni za utakmicu prvog kola koju Čapljina igra protiv Hercegovca. Najbolji strijelci protiv Leotara su bili Brkić sa 17, B. Jelčić 15, Šima 11, Kovačević 11 i Halilbegović 10. Dino Repeša, jedan od najboljih igrača juniorskog prvenstva Italije, od ove sezone stanovnik Čapljine je postigao 8 poena.

Kada su u pitanju aktivnosti tokom ovoga prelaznog roka, upravo su ove dvije ekipe bile i najaktivnije od svih naših klubova. Nema nikakve sumnje da Igosi i ove sezone žele ulazak u finale, dok bi za Čapljinu doigravanje predstavljalo nastavak jednog uspješnog niza rezultata koji se postavljaju iz godine u godinu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.