Igokea nastavila rušiti velikane: I Cibona pala u Laktašima

Pobjeda Igosa

Igokea nastavila rušiti velikane: I Cibona pala u Laktašima

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee došli su do nove pobjede u ABA ligi. Večeras su Igosi u Laktašima savladali ekipu Cibone rezultatom 94:88.

Gosti iz Zagreba su bolje ušli u ovu utakmicu. Poveli su od prvog trenutka utakmice, a u jednom trenutku su imali i devet  poena prednosti 19:10. Ipak, u završne tri minute prve četvrtine Igokea pravi seriju 17:4, te nakon prve dionice naš viceprvak je imao prednost od četiri poena 27:23.

U drugoj dionici utakmica je većim dijelom bila izjednačena, ili sa minimalnom prednošću Igosa. Uspjeli su međutim izabranici Dragana Bajića doći u završnici doći do plus 10, 49:39, ali su onda domaći košarkaši napravili dvije tehničke greške, te je CIbona na poluvrijeme otišla sa minusom od četiri poena 49:45.

Igokea je održavala prednost od pet poena do sredine trećeg perioda kada zahvaljujući dobrom ofanzivnom skokku Cibona dolazi do vodstva 58:57. Igokea je potom u dva navrata imala 2+1 situaciju što su iskoristili, te su ponovo prešli u prednost, koju su zadržali do kraja treće dionice, pa se u završnih deset minuta ušlo vodstvom Igokee 72:71.

Otvorila je Igokea bolje zadnju dionicu, te su ponovo stekli osam razlike 79:71. Trojkom Štembergera na nešto više od pet minuta do kraja Igosi ponovo odlaze na deset poena prednosti 86:76, ali su potom upropastili nekoliko  dobrih napada, što je omogućilo Ciboni da dođu na minus šest u posljednje dvije minute 88:82.  Odlučujući trenutak utakmice bila je trojka Jorovića na minut do kraja, pa su Igosi mirnom igrom do kraj adošli do nove pobjede u ABA ligi, ukupno 11.

Siniša Štemberger je kod Igokee bio najefikasniji sa 21 poenom, Jorović je dodao 15, dok je kod Cibone DJ Strewberry ubacio 20 poena.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.