Igokea odnijela pobjedu iz Čapljine

Prva liga BiH za košarkaše

Igokea odnijela pobjedu iz Čapljine

Danas je odigrano pet susreta A1 lige Bosne i Hercegovine za košarkaše, u kojima su pobjede slavili Igokea, Grude, Zrinjski i Sutjeska.

Derbi 20. kola igrao se u Čapljini, gdje je istoimeni domaćin dočekao ekipu Igokee iz Aleksandrovca. Pomalo iznenađujuće, Igokea je došla do lagane pobjede, rezultatom 71:61, te se tako učvrstila na čelu tabele sa 18 pobjeda i svega dva poraza.

U još jednom derbiju Zrinjski je odnio pobjedu iz Banja Luke gdje su Plemići sa 96:85 bili bolji od domaćeg Borca. Grude na svom parketu nisu imale većih problema u dvoboju sa Leotarom, o čemu svjedoči visoka pobjeda sa 20 poena razlike (79:59).

Za iznenađenje kola pobrinula se Sutjeska, koja je kao domaćin bila uspješnija od finaliste Kupa Bosne i Hercegovine, tuzlanske Slobode. U izuzetno neizvjesnom susretu, u kojem je doslovno odlučivala jedna lopta, više koncentracije u završnici imali su domaći, koji su ostvarili pobjedu sa košem razlike, 74:72.

Sutra je na programu preostali susret 20. kola u kojem se sastaju Čelik i Hercegovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti