Igokea osvojila i Gripe

Igosi stigli do 14 pobjede

Igokea osvojila i Gripe

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su kao gosti ekipu Splita rezultatom 68:60, te su na taj način došli do 14 pobjede u ovoj sezoni ABA lige.

Vrlo teško gostovanje uvijek nezgodnom Splitu, nije počelo najbolje jer su Splićani stvorili nakon osam minut aigre pet poena prednosti 17:12, no Igosi nisu dopustili da se domaći tim odvoji, pa je Split nakon prve dionice imao samo poen prednosti 21:20.

Sjajan odbrana od strane našeg tima viđena je u drugom periodu. Dopustili su samo devet poena u drugoj četvrtini, te su okrenuli utakmicu u svoju korist. Na poluvrijeme je Igokea otišla sa pet poena prednosti 35:30.

Treća dionica ponovo donosi jako dobru igru našeg tima. Imali su i 15 razlike 50:35, a u posljednjih deset minuta su ušli sa osam razlike 52:44.

Uspio je Split prići početkom zadnjeg perioda na minus četiri 52:48, ali je Igokea ponovo dodala gas, te su do kraja sigurnom igrom došli do nove pobjede.

Branko Jorović je sa 24 poena predvodio tim Dragana Bajića, a kod domaćih Kraljević i Krušlin su ubacili po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti