Igokea poražena od Nymburga

NLB liga - 3. kolo

Igokea poražena od Nymburga

U okviru trećeg kola regionalne košarkaške NLB lige, ekipa Igokee iz Aleksandrovca gostovala je u Češkoj kod ekipe Nymburga, gdje je poražena rezultatom 70:65.

Viceprvak Bosne i Hercegovine odigrao je katastrofalno prve dvije četvrtine, nakon kojih je sve izgledalo na rezultatsku katastrofu. Naime, Aleksandrovačni su nakon prvih deset minuta igre imali rezultatski zaostatak od 12 poena (24:12 za domaće).

Drugu četvrtine obilježile su čvrste odbrane i jako mali broj postignutih poena. Igokea je slavila u drugoj dionici rezultatom 11:8. Gosti iz Aleksandrovca su nastavili smanjivati zaostatak i u naredne dvije četvrtine, pa je susret ušao u neizvjesnu završnicu.

Alekandrovačni su tri minute prije kraja utakmice stigli na samo minus četiri, ali je ponovo u završnici presudilo veće iskustvo protivnika i djelomično neuigranost, pa je Igokea zabilježila i treći poraz u regionalnom takmičenju.

Harris-Lance je sa 15 poena predvodio strijelce Igokee, a pratio ga je Čedomir Vitkovac sa 11 poena. U redovima pobjedničke ekipe, najefikasniji je bio Benda sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije