Igokea posramljena u Beogradu

Težak poraz Igokee

Igokea posramljena u Beogradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee poraženi su u 15. kolu ABA lige u Beogradu od Crvene zvezde rezultatom 93:59.

Od samog početka utakmice Zvezda je dominirala. Odmah su stvorili značajniju razliku koja je nakon prvih 10 minuta iznosila 12 razlike 27:15. 

Nastavili su crveno-bijeli sa sjajnom partijom i u drugoj dionici. Igrači Igokee su izgledali izgubljenu na parketu Pionira, a na odmor su otišli s minusom od 22 poena 48:26.

Ista razlika je bila i nakon 30 minuta igre (63:41). Igokea jednostavno nije uspjela ozbiljno zaprijetiti mnogo kvalitetnijem i raspoloženijem rivalu.  Prednost se u zadnjoj četvrtini dodatno povećala, te je Igokea iz Beograda ispraćena s 34 poena minusa.

Charles Jenkins je u pobjedničkom sastavu ubacio 18 poena, dok je kod Igokee Gipson ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije