Igokea sigurna protiv Krke

Regionalna ABA liga

Igokea sigurna protiv Krke

Košarkaši Igokee slavili su večeras novu pobjedu u okviru regionalne ABA lige.

Naš predstavnik je ovog puta bio bolji od Krke iz Novog Mesta rezultatom 85:72. Domaći su bolje ušli u meč pa su nakon prve dionice stekli prednost od sedam poena razlike (25:18). Ipak, Krka se vraća u drugom periodu kojeg su dobili sa 20:13 i na odmor se odlazi sa neriješenim rezultatom (38:38).

Drugo poluvrijeme donosi bolju igru Igokee koja je sve riješila u trećoj dionici koju su dobili sa 27:10. Posljednja četvrtina predstavljala je samo rutinsko odrađivanje posla, a Igokea je na kraju slavila zasluženu pobjedu. Do trijumfa su je vodili Radivojević sa 17 i Robinson sa 16 poena. Kod Krke najefikasniji je bio Luković sa 17 poena.

Od ostalih današnjih mečeva Mornar je poražen kući od Mega Leksa sa 89:81, dok je Union Olimpija slavila na domaćem parketu protiv Budućnosti sa 81:79. Naš reprezentativac Nemanja Gordić je u ekipi Budućnosti odigrao 15 minuta i postigao pet poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti