Igokea slavila i protiv Slavije

Igokea slavila i protiv Slavije

KK Igokea Partizan ubilježio je još jednu pobjedu na strani. Ovaj put, Aleksandrovčani su bili bolji od Slavije i slavili sa visokih 79:107.

«Igosi» su došli do prednosti na samom početki i nakon prvih deset minuta imali 20:31, a svoju priliku domaćin je imao u drugoj četvrtini, kada su uspjeli uhvatiti priključak i preko Aldina Klinca (17p, 8s) posuđenog u KK Bosna doći na svega -5. Međutim, nadanja domaćih brzo su ugašena, pa se na odmor otišlo kof 45:54.

Treća četvrtina donosi i konačan odgovor na pitanje o pobjedniku susreta. Bez rješenja za napad «Igosa» i bez pravih, organizovanih akcija igrači Slavije treću dionicu završili su sa deficitom od 21 poen, pa je finiš susreta bio samo formalnost.

KK Slavija – KK Igokea 79:107
SRC Slavija. Gledalaca: 200. Sudije: Duškaj M., Okuka, A, Marić. 5 ličnih grešaka: Mažibrada (Slavija).
KK Slavija: Vukelić 8, Glavinić 5, Gajić, Prašović 10, Janjić 2, Damjanović, Mažibrada 11, Klinac 17, Čamdžić 7, Hodžić 4, Demić 15. Trener: Knežević Ljubiša.
KK Igokea Partizan: Bilanović, Vuksanović 15, Bocka 6, McCaskill 9, Đurica 2, Đerasimović 16, Taylor 31, Mičić 13, Mirković 7, Mišanović 4, Topolović 2, Matić 2. Trener: Bajić Dragan.
U redovima domaćih, uz već spomenutog Klinca, na posudbi iz Bosne igrao je i Aldin Čamdžić (7p, 3as), a najbolji učinak imali su još Sindis Demić sa 15 poena, te Mažibrada Duško sa 11. U crnom dresu uvjerljiv je bio Kenny Taylor sa 31 poenom, od toga čak 9 trica (9/13), te Marko Đerasimović sa 15 poena. Novo lice, Amal McCaskill polako se počeo uklapati u ekipu i u 19 minuta provedenih na parketu ubacio je 9 poena i uhvatio 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.