Igokea u finišu do pobjede
Foto: KK Igokea

Savladan Bratunac

Igokea u finišu do pobjede

U sklopu 5. kola košarkaškog prvenstva BiH u Laktašima su se sastali Igokea i Bratunac.

Igosi predvođeni Draganom Bajićem uspjeli su u Laktašima poraziti Bratunac i iskupiti se za poraz u Širokom Brijegu, ali do bodova su došli teže od očekivanog. Konačan rezultat glasio je 69:67.

Nakon 20 minuta igre gosti su bili ti koji su vodili (44:42), a iako je Igokea po povratku s odmora uspjela preokrenuti i držati prednost, završnica meča ponudila je pravu dramu. Do posljednjih sekundi Igokea je 'drhtala', ali na kraju je uspjela srušiti Bratunac.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Rashad Vaughn sa 15 poena, dok su po 10 ubacili Vaidas Kariniauskas i Srđan Kočić. U poraženoj ekipi Goran Bučičević je ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi