Igokea u Kragujevcu nastavila seriju pobjeda

Igosi slavili u Kragujevcu

Igokea u Kragujevcu nastavila seriju pobjeda

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee nastavili su sa pobjedama u ABA ligi. U trećem kolu viceprvak naše zemlje je kao gost savladao ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 78:73.

Otvaranje susreta pripalo je našem predstavniku. Nakon polovice igre u prvoj četvrtini stekli su sedam razlike 11:4, ali je Radnički potom zaigrao mnogo bolje, te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist 20:18.

Radnički je u drugoj dionici nastavio sa dobrom igrom i domaći tim je konstantno vodio tokom druge četvrtine, a na poluvrijeme se otišlo sa pet poena prednosti za tim iz Kragujevca 37:32.

Imali su domaći prednost sve do šeste minute igre u drugom poluvremenu, nakon čega Igokea pravi veliku seriju 12:2, te prelazi u vodstvo, koje je nakon 30 minuta igre iznosilo devet poena 58:49.

Igosi su bolje otvorili i posljednju dionicu. Otišli su na 11 poena razlike, ali je Radnički uspio spustiti prednost, te se u posljednjih pet minuta utakmice ušlo sa samo dva razlike za Igokeu 62:60.

Igrala se potom utakmica poen za poen, a u posljednju minutu se ušlo neriješenim rezultatom 70:70, ali potom Hammonds postiže pet uzastopnih poena što je donijelo Igokei pobjedu u ovom susretu. Štemberger je na kraju dovršio Kragujevčane sa linije slobodnih bacanja.

Branko Jorović je sa 15 poena predvodio Igokeau, Hammonds i Joksimović su ubacili po 14, a Štemberger 11 poena. Kod Radničkog, Stefan Sinovec je ubacio 25 poena.

U drugom susretu odigranom večeras, Krka je u Novom Mestu deklasirala Zadar rezultatom 78:62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.