Igokea ubjedljivom pobjedom izborila finale Kupa

Pregazili Zrinjski

Igokea ubjedljivom pobjedom izborila finale Kupa

Košarkaši Igokee su bili i više nego ubjedljivi u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH odigranoj u Skenderiji. Tim iz Aleksandrovca je slavio sa 96:51 i tako izborio plasman u finale.

Igokea je bila furiozna od samog starta utakmice, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:27. U istom tempu su Igosi nastavili i u drugom poluvremenu pa su na kraju slavili sa 96:51.

Heslip je sa 32 ubačena poena predvodio Igokeu do pobjede, dok je Katnić ubacio 14. U redovima poraženog Zrinjskog najviše se iskazao Princ koji je ubacio 12 poena, dok je Demić dodao četiri manje.

Igokea će se u finalu sastati sa pobjednikom drugog polufinalnog duela između Sparsa i Širokog.

Kup BiH:

Igokea - Zrinjski 96:51 (24:18, 22:9, 23:13, 27:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.