Igokea za Ligu prvaka razigrava u Bugarskoj

Poznat format takmičenja

Igokea za Ligu prvaka razigrava u Bugarskoj

A. Čaušević

Kvalifikacioni turnir za plasman u FIBA Ligu prvaka Igokea će igrati od 23. do 25. septembra u bugarskom gradu Botevgrad.

Do promjena u sistemu kvalifikacija za FIBA klupska takmičenja došlo je zbog pandemije koronvirusa.

Igokea će u polufinalu turnira igrati s U-BT Cluj Napoca iz Rumunije. Ukoliko Igokea pobijedi rumunskog predstavnika za plasman u grupnu fazu Lige prvaka u finalu bi igrala sa boljim iz duela Sporting – Friburg.

Sredinom jula izvučene su i grupe Lige prvaka. Ukoliko se plasira u grupnu fazu Igokea će biti smještena u Grupu C, gdje se već nalaze: Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Izrael), Filou Oostende (Belgija), Darüssafaka Tekfen (Turska), Hereda San Pablo Burgos (Španija), Türk Telekom (Turska), Limoges CSP (Francuska) i Happy Casa Brindisi (Italija).

Top Komentari

Realist
Tesko ce protiv Cluja
1 3
TesanjskiBrnjo
Sretno Igokei da u najboljem svijetlu predstave BiH i njene boje.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi