Igokea želi pozivnicu za NLB

Igokea želi pozivnicu za NLB

Iako i ove godine košarkaški klub iz Aleksandrovca i pored velikih ulaganja klub iz Aleksandrovca nije ostvario rezultat dovoljan za plasman u regionalno takmičenje čini se da će Igokea ponovo aplicirati za pozivnicu u NLB ligu.

Podsjetimo Aleksandrovčanima je rezultatski plasman u prošlogodišnje izdanje NLB-a iskliznuo iz ruku u fnalu u Sarajevu, dok su ove godine uz mogućnost plasmana dvije bh. ekipe bili jedan od najvećih favorita za nastup u regiji. Ipak, ovaj put u polufinalu, Široki im je stao na put i pokazao se kao nepremostiva prepreka.

Igokea je za pozivnicu aplicirala i prošle sezone, kada je prednost nad bosanskohercegovačkom ekipom dobio KK Zagreb koji se u regionalnom takmičenju nije proslavio okončavši ligu na predposljednjem mjestu na tabeli. Ove godine “Igosi” će imati još veću konkurenciju obzirom da su zbog najslabijeg koeficijenta mjesto u ligi izgubili Slovenci, te da ka NLB-u opasne signale šalje i ambiciozna Cedevita koja je kvalitetnim radom i uz efektivna marketinška ulaganja mjesto pod regionalnim suncem i prošle godine zaslužila možda i više od Zagreba.

O pozivnicama će se još raspravljati na skupštini Sidra, a za sada nije potvrđeno da je ijedna aplikacija odaslana. Prema informacijama koje stužu iz Aleksandrovca ni bh. tim još uvijek nije povukao konkretan potez, ali sve su prilike da će se on desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.