Igokei još jedna pobjeda na strani
Aleksandrovčani nastavljaju niz gostujućih pobjeda

Liga 12

Igokei još jedna pobjeda na strani

M. Skaka

Jučer su odigrane dvije utakmice 12. kola košarkaške Lige 12, a do još jedne gostujuće pobjede stigla je prvoplasirana Igokea, dok je Mladost na svom terenu savladala Čelik sa 63:56.

Igosi su u Trebinju tražili samo pobjedu, ali ona je stigla više zahvaljujući problemima u ekipi domaćina i greškama koje su pravili košarkaši Leotara, nego  dobroj igri favoriziranih gostiju.

Leotar nakon odlaska Kočergina ima problema u organizaciji igre i to je ono što ih je i ovaj put koštalo bodova. Uz čak 19 izgubljenih lopti Trebinjaca, konačnih 68:72 zvuči odlično, pogotovo imajući u vidu da je početak susreta nagovještavao pravi debakl domaćina.

Gosti su vrlo brzo stekli značajnu prednost koja je još u prvom poluvremenu postala dvocifrena. Tek u drugom poluvremenu, Trebinjci podižu koncentraciju i uspjevaju smanjiti zaostatak, ali ne i uvesti utakmicu u uzbudljivu završnicu.

Preostale dvije utakmice 12. kola Sutjeska - Borac i Hercegovac - Čapljina igraju se u utorak 05. januara.

Leotar – Igokea  68:72
(14:21, 15.19, 22:20 i 17:12)
TREBINJE - Sportska dvorana Miloš Mrdić. Gledalaca: 700. Sudije: Petar Obradović, Ante Drmić i Vladimir Marić.

Leotar: Vukajlović 2, Antić 3, Aleksić Vladimir 19, Šarenac 7, Radulović, Aleksić Stefan, Zagorac, Đurasović 5, Marković 9, Setenčić 4, Ninković, Glišović 19.
Igokea: Vučenović, Janjušević 10, Bocka 13, Đurković 5, Đurica, Zujović 15, Komatina 7, Popović 9, Goranović 9, Fekete 4, Jovičić, Tomazović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.