Igor Kokoškov odredio 20 košarkaša za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket
Foto: EPA

Bez NBA i igrača iz Eurolige

Igor Kokoškov odredio 20 košarkaša za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket

Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov objavio je spisak od 20 košarkaša na koje će računati na predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket. 

Kao što je to slučaj s mnogim reprezentacijama ni Srbija neće u predstojećim kvalifikacijama igrati s euroligaškim a niti s NBA košarkašima. 

Tako je zbog njihovog odsustva mnogo mladih košarkaša dobilo priliku da se nađe na spisku i da se dokaže izborniku Kokoškovu. Igrači koji će se odazvati reprezentativnim pripremama su:

Aleksa Avramović (Estudiantes), Nikola Radičević (Promitheas), Danilo Anđušić (JL Bourg), Dejan Kravić (Burgos), Stefan Pot (Igokea), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Jeremić (Mornar), Dragan Apić (Buducnost), Filip Petrušev (Mega Soccerbet), Stefan Momirov (Mega Soccerbet), Jovan Novak (Mega Soccerbet), Aleksa Radanov (Crvena Zvezda/FMP), Marko Simonović (Crvena Zvezda), Boriša Simanić (Crvena zvezda/FMP), Rade Zagorac (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nikola Rebić (Monaco), Stefan Peno (Rasta Vechta), Stefan Đorđević (FMP).

Srbija se nalazi u grupi E sa Gruzijom, Finskom i Švicarskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi