Igor Kokoškov zvanično na klupi Fenerbahčea
Foto - EPA

Zamijenio Obradovića

Igor Kokoškov zvanično na klupi Fenerbahčea

M. Šljivak

Srbijanski stručnjak Igor Kokoškov zvanično je imenovan na mjesto trenera turskog Fenerbahčea.


Aktuelni selektor reprezentacije Srbije odlučio je da napusti mjesto pomoćnog trenera Sacramento Kingsa i prihvatio je ponudu turskog velikana.

Tamo će Kokoškov zamijeniti svog učitelja Željka Obradovića koji je nakon sedam godina odlučio da okonča saranju s istanbulskim klubom.

Kokoškov iza sebe ima zaista upečatljivu trenersku karijeri. Bio je i glavni trener Phoenix Sansa, a radio je još u mnogim NBA timovima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kao asistent u Detroit Pistonsima bio je i prvak NBA lige 2004. godine, ali ovo je svakako sada uz vođenje Sunsa najveći izazov u karijeri.

Naravno, treba istaći i zlatnu medalju sa selekcijom Slovenije na Eurobasketu u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi