„Igosi“ se revanširali Tuzlacima
Sloboda imala podršku navijača i u Aleksandrovcu

Derbi 15. kola Lige 13 BiH

„Igosi“ se revanširali Tuzlacima

Košarkaši Igokee Partizana revanširali su se Sloboda Diti za poraz iz prvog dijela sezone kada su Tuzlaci slavili u „Mejdanu“.

Aleksandrovčani su pobijedili sa 86:83 u neizvjesnoj završnici, iako ne bi blo nezasluženo ni da je trijumf pripala Tuzlacima.

Igokea je bila bolja u prvom periodu, ali je Sloboda do odlaska na odmor ostvarila prednost (40:35), a najzaslužniji je bio Jovanović za čiju igru domaćini nisu imali rješenje.
Kada je nakon isteka trećeg perioda semafor pokazivao 59:68 činilo se da će Dita ponovo biti kobna za „Igose“.

No, tako nisu mislili domaćini koji su zaustavili organizatora igre Tuzlaka, a preko Kovačevića i Vuksanovića punili koš gostiju za veliki povratak u igru i konačnu radost oko 1.000 navijača u dvorani u Aleksandrovcu.

Igokea Partizan - Sloboda Dita 86:83
16:14, 19:26, 24:28, 27:15
Sportska dvorana „Nenad Baštinac“ u Aleksandrovcu. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Medin Duškaj (Sarajevo, Ante Drmić (Tomislavgrad), Mladen Ignjatović (Banjaluka).
IGOKEA PARTIZAN: Carr 2, Vuksanović 29, Bocka 9, Đerasimović 19, Đurica 2, Bilanović, Taylor 2, Radić, Mirković 5, Topolović, Kovačević 20, Matić 8. Trener: Dragan Bajić.
SLOBODA DITA: Jakubović, Jovanović 29, Halilović, Velimirović 13, Hrnčić 5, Halilbegović 8, Albijanić, Peršić 10, Lerić 11, Marković 7, Alibašić, Golijanin. Trener: Senad Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.