Igosi sigurni, Čapljina bolja od Zrinjskog

Liga 12

Igosi sigurni, Čapljina bolja od Zrinjskog

M. Skaka

U duelu Igokee i Mladosti na parketu dvorane “Nenad Baštinac” pobjedu su odnijeli favorizirani domaćini, ali ne tako lako kao što se  moglo očekivati.

Gosti su čitavim tokom susreta držali rezultatski priključak i u dobrom šuterskom raspoloženju nisu dozvoljavali domaćinu da se opusti. NA kraju prvog poluvremena, pobjednik se nije mogao naslutiti (46:41), a dosta početničkih grešaka domaćina kažnjavao je raspoloženi Blanuša iz linije 6’25. Ipak, do kraja trećeg period Igosi su stekli značajniju prednost (72:63) i do kraja susreta znalački je sačuvali.

KK Igokea - KK Mladost 88:81
(24:21, 22:20, 26:22, 16:18)
SC Nenad Baštinac. Gledalaca: 100. Sudije: Šobot, Ignjatović, Knežević

KK Igokea: Vučenović, Janjušević 20, Bocka 10, Đurković 5, Đurica 4, Zujović 9, Komatina 16, Popović 7, Goranović 12, Fekete 5, Jovičić, Tomazović. Trener: Karalić Drago
KK Mladost: Stojaković 7, Milinović 2, Mihajlović, Cigale, Palalić 15, Blanuša 28, Vidović, Kežić9, Aničić, Vuković 20, Radanović

Danas su odigrana još dva susreta 11. kola Lige 12. Uzbudljivo je bilo u Mostaru gdje je tek nakon produžetka domaćeg Zrinjskog uspjela savladati Čapljina i to sa 76:85 (70:70). Leotar je na svom terenu slavio nad Slavijom sa 82:74.

Sutra se igra utakmica između Sutjeske i Čelika (19 sati), dok se preostale dvije igraju u utorak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti