Igosi slavili u Mostaru

"Liga 13" BiH za košarkaše

Igosi slavili u Mostaru

Igokea Partizan slavila je nad Zrinjskim u Mostaru rezultatom 79:80 u derbi susretu 13. kola "Lige 13" BiH kakav bismo i češće željeli gledati na košarkaškim parketima u našoj zemlji.

Domaći su, iako povrieđenog Sesara, imali prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 17 poena razlike, ali upornost Aleksandrovčana na kraju se isplatila. Tri minute prije kraja susreta, Igokea je došla do svog prvog vodstva na utakmici, a koševima Vujčića  u posljednjoj minuti susreta rezultat je poravnat na 79:79. Petnaest sekundi ostalo je na satu, a Zrinjski je imao priliku za pobjedu, ali nespretno gube loptu, a nakon prekršaja Đerasimović pogađa jedno slobodno bacanje za konačnih 79:80, veliku pobjedu Igokee i titulu jesenjeg prvaka.

Do kraja, igrači Zrinjskog imali su napad, ali Vujčić nije uspio uputiti šut na koš.

U pobjedničkom timu, još jednu sjajnu partiju pružio je Kenny Taylor koji je ubacio 28 poena, Miljan Bocka dodao je 17 uz 4 asistencije, Vuksanović 16, a Marko Đerasimović ubacio je 10 poena. Kod Zrinjskog najefikasniji bio je Vujčić sa 18 poena, a pratio ga je Vučković sa 16, te Perajica sa 12 poena.

Vrijedi spomenuti i to da je u Mostar već stigao Tomislav Tomović, igrač koji se sa KK Bosna ASA BH Telecom dva puta okrunio titulom prvaka BiH, a koji će u nastavku sezone pojačati mostarski Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.