“Igosi” žele revanš protiv Slobode

Derbi Lige 13 BiH za košarkaše

“Igosi” žele revanš protiv Slobode

Košarkaši Igokea Partizan jedini poraz u dosadašnjem dijelu Lige 13 BiH doživjeli su do svog današnjeg rivala, ekipe Sloboda Dite. Tuzlaci su tada slavili u “Mejdanu” čime su pokazali da su jedna od boljih bh. ekipa.

Popularni “Igosi” svjesni su da će zadatak biti težak, ali su optimisti u pogledu konačnog ishoda jer bi domaći parket trebao biti prevaga.
“Sloboda Dita ima najjači tim, igraju odlično i biće ovo meč koji će zadovoljiti ukuse ljubitelja košarke u našoj dvorani. Sve ovo što sam nabrojao daće nam dodatni motiv da prikažemo najbolju partiju sezone i da pobjedu proslavimo sa navijačima. Ukoliko zaustavimo playa Zlatka Jovanovića obavićemo največi dio posla. Igra Dite vrti se oko bivšeg organiozatora igre Borca kojeg itekako dobro poznajemo”, naglasio je Dragan Bajić, trener Igokee.
Optimizam vlada i u redovima Slobode, a nadu u povoljan ishod podgrijava povratak Zlatana Halilbegovića, Dalibora Peršića i Miralema Halilovića u sastav koji su se oporavili od lakših povreda.
“Igokea je rival po mjeri. Biće ovo meč koji možemo izgubiti sa 30 poena razlike, ali ga isto tako možemo i dobiti. Sve će zavisiti od trenutka inspiracije. Naša šansa leži u činjenica da igramo rasterećeni, bez imperativa”, poručio je Senad Muminović, strateg Tuzlaka.
Meč u dvorani “Nenad Baštinac“ počinje u 19 sati.

Parovi 15. kola
Hercegovac - Posušje (18 sati), Slavija - Široki Eronet (18.30), Igokea Partizan - Sloboda Dita (19), Mladost - Borac Nektar (19).
Sve utakmice igraju se u subotu. Susret Grude - SL IAT zakazan je za 21. januar, a u ovom kolu pauziraće Vitez Economic i Zrinjski HTM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.