Igrači Bosne zaprijetili štrajkom
Kapiten Bosne: Goran Ikonić

Zbog neisplaćenih plata

Igrači Bosne zaprijetili štrajkom

Igrači KK Bosna ASA BHT zaprijetili su štrajkom ukoliko im se ne isplate dugovanja.

Situacija u redovima bh. prvaka nije sjajna i niko nije očekivao ovakav razvoj događaja posebno zbog činjenice da su rezultati u ovoj sezoni iznad očekivanja.

U NLB ligi je osvojeno sedmo mjesto, dok je u međuvremenu osvojen Kup BiH.

“Sve što je Uprava tražila od nas smo ispunili. Sada je red na njih. Ne tražimo ništa što nam ne pripada”, kazao je novinaru Avaza jedan od košarkaša koji je želio ostati anoniman, ali kojeg podržava većina saigrača.

Kapiten Goran Ikonić ima pune ruke posla. On je spona između igrača i Uprave, a kako sam tvrdi, nada se da do prekida rada neće doći.

“Mislim da ćemo doći do rješenja. Menadžment kluba je do sada uvijek ispunjavao obaveze, nadam se da će tako biti i sada”, kazao je Ikonić novinaru Avaza.

Komentar nije želio davati trener Vlada Vukoičić, koji se nalazi na kraćem odmoru u Srbiji.
“Ukoliko me pitate za utakmicu, taktiku, treninge… onda vam mogu sve kazati. Ostale stvari ne bih želeo komentarisati”, naglasio je Vukoičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.