Igrači Maccabija protiv NLB lige

Ništa od povratka u regionalno takmičenje?

Igrači Maccabija protiv NLB lige

Iako je bilo najavljivano da će slavni izraelski Maccabi iz Tel Aviva od naredne sezone igrati NLB ligu, pojavili su se novi problemi pri realizaciji te ideje.

Naime, kako pišu izraleski mediji, toj su se ideji usprotivili igrači "ponosa Izraela", koji su nezadovoljni činjenicom da bi u slučaju igranja NLB regionalne košarkaške lige morali igrati na tri fronta naredne sezone, sa mnogo napornih putovanja.

Uprava kluba još uvijek nije donijela zvaničnu odluku o tome da li će se priključiti regionalnom takmičenju, u kojem su učestvovali u sezoni 2002/2003.

Međutim, ako je vjerovati pisanju izraelskih medija, dvojica najboljih igrača Maccabija, Jeremy Pargo i Chuck Edison čak su svoj ostanak u Tel Avivu uslovili time da ova ekipa ne pristane na povratak u NLB ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.